Het prille begin: de jaren ’60
De geschiedenis van PECASE gaat terug tot de jaren ’60 van de vorige eeuw. Als zelfstandig vrachtwagenchauffeur vervoert Jacob Schreuders – de vader van huidig eigenaar Rob Schreuders – aardappelen van Nederland naar Perzië. In 1967 bezorgt hij ’s nachts kranten in opdracht van de Telegraaf. Daarvoor vertolkte zijn vader Willem Schreuders deze rol van krantenbezorger in het Land van Heusden en Altena. Eind jaren ’60 komt ook de bezorging voor het Brabants Dagblad erbij. Als De Telegraaf Jacob voor de keuze stelt, kiest hij voor het Brabants Dagblad. Er waren in die periode plannen om het wagenpark uit te besteden. Die kans wilde Jacob met beide armen grijpen. In 1969 start ook het dagelijkse koerierswerk voor RivierenPers. In 1994 komt hier een einde aan. RivierenPers/Drukkerij Veerman gaat op in Wegener Publicatie Services en verhuist naar Amsterdam.

Wisseling van de wacht
In 1987 bestaat het wagenpark uit acht wagens, waarvan er 2 vrijwel continue koeriersdiensten rijden. De hoogste tijd om van de eenmanszaak een besloten vennootschap (bv) te maken. In 1987 ziet Jac. Schreuders Transport BV en Verharen Snelkoerier BV het levenslicht. Vanaf 2009 vaart Jac. Schreuders Transport BV een andere koers. Zoon Rob Schreuders neemt de bedrijfsactiviteiten over. Hij kiest ook voor een andere bedrijfsnaam: PECASE. Deze naam staat voor PEOPLE CARGO SERVICES. PECASE heeft op dat moment een prima reputatie in de distributie van dagbladen, huis-aan-huisbladen en spoedkoeriersdiensten.

Een nieuwe koers
Stap voor stap bouwt PECASE vanaf 2011 een langdurige relatie op met diverse partijen voor het vervoer van stukgoederen. De focus komt te liggen op de het vervoer van houten bekistingen door heel Nederland. In 2012 tekent PECASE een contract voor wegtransport, zeevracht en warehousing van een grote dienstverlener. Voor deze opdrachtgever vervoert PECASE pallets just-in-time in de gehele Benelux. Medio 2013 krijgt de distributie van weekbladen een flinke impuls. Het aantal weekbladen groeit naar 416.000 stuks. Nog steeds zit er volop rek in de bedrijfsactiviteiten van PECASE. In zowel spoedzendingen als periodiek transport blijven we richting geven.

koeriersdienst inschakelen?

Bel: 073 631 48 05 of per mail info@pecase.nl